A projekt sikerének elengedhetetlen elemének érezzük a külföldi „jó gyakorlat”-ok tanulmányozását és az ottani tapasztalatok felhasználását. Ennek érdekében munkatársaink három tanulmányúton vettek részt.

A külföldi szállodai gyakorlati képzési rendszerek megismerésének első állomása a svéd főváros, Stockholm volt. A küldöttség három főből állt (Vas István, Farkas Attila, Dr. Kovács Tibor), akik egy 16 pontból álló kérdéscsomagot küldtek ki előzetesen a partnereknek, majd ezeket személyesen is átbeszélték, illetve kitértek olyan kérdésekre is, amelyek a személyes találkozók során merültek fel, de a kérdéssorban nem szerepeltek. A stockholmi tartózkodás során a főiskolai küldöttség három szállodát keresett fel.
A részletes beszámoló letölthető ide kattintva!

A külföldi szállodai gyakorlati képzési rendszerek megismerésének második állomása a portugál üdülőváros, Estoril volt. A küldöttség négy főből állt (Dr. Papanek Gábor, Nagy Levente, Vas István, Dr. Kovács Tibor).
Az estorili tartózkodás során a főiskolai küldöttség három szállodát keresett fel, ahol az alábbi tapasztalatokra tettek szert:
A részletes beszámoló letölthető ide kattintva!

A külföldi szállodai gyakorlati képzési rendszerek megismerésének harmadik, egyben utolsó állomása a ciprusi üdülőváros, Larnaka volt. A küldöttség három főből állt (Vas István, Hegedűs György, Dr. Kovács Tibor).
A larnakai tartózkodás során a főiskolai küldöttség szintén három szállodát keresett fel, ahol az alábbi tapasztalatokra tettek szert:
A részletes beszámoló letölthető ide kattintva!